Miért használd ezt a szolgáltatást?

Az üres hivatkozó (referer) növeli a biztonságot. A webmesterek ezt a nohref eszközt használhatják, hogy megakadályozzák webhelyük forrás címének az átadását, a cél kiszolgáló naplóiból. A cél oldalak üzemeltetői nem láthatják, hogy honnan érkeznek a látogatók, mert nem az eredeti referer kerül átadásra.

Mi az a nohref, autómatikus átirányítási szolgáltatás?

A nohref autómatikus átirányítás szolgáltatása, a felhasználókat különböző webhelyek felé irányítja át. Általában a webböngészők kis részleteket küldenek, amikor egy hivatkozást követnek, beleértve egy úgynevezett "referer" is. A hivatkozó oldal URL-re kattintva, továbbításra kerül honnan érkezett a felhasználó, így a webmesterek lehetőséget kapnak arra, hogy nyomon kövessék az oldaluk látogatóinak eredetét. A nohref egyik feladata, hogy elrejtse ezt az információt. A naplók elemzése során, a webmesterek a nohref URL-jét fogják látni, az eredeti URL helyett.

Hogyan működik?

Technikailag egy általános weboldal, néhány script kiegészítéssel. Az autómatikus átirányítási oldalra mutató link, tájékoztatást nyújt a céloldalról. A céloldal megtekintésére / átirányítására, egy meta elem és javascript segítségével kerül sor. Mivel a hivatkozási oldal és a céloldal között nincs közvetlen kapcsolat, a nyomkövetések a linkoldalra nem lehetségesek.


Az oldalt üzemeltetők semmilyen felelősséget nem vállal az átirányított oldalak tartalmáért.
Amennyiben nem megfelelő (például: 18+, illegális, kártékony...) tartalmat talál, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot.